Πώς να κρίνετε τη διάρκεια ζωής και το βαθμό φθοράς των ελαστικών OTR

- 2021-06-15-

Σε γενικές γραμμές, η διάρκεια ζωής ενός κανονικού ελαστικού είναι 4 έως 5 χρόνια. Μετά από 5 χρόνια, ακόμη και αν η φθορά του ελαστικού είναι μικρή, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε, επειδή το καουτσούκ στο πέλμα θα γερνάει με την πάροδο του χρόνου και πολλές μικρές ρωγμές είναι η αιτία της παρακέντησης.

Ωστόσο, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν θεσπίσει επί του παρόντος ειδικούς κανονισμούς για τη διάρκεια ζωής των ελαστικών OTR, επειδή η διάρκεια ζωής τουΕλαστικά OTRθα ποικίλλει ανάλογα με διαφορετικούς τύπους καουτσούκ ελαστικών, διαφορετικά περιβάλλοντα οχήματος και συνήθειες οδήγησης. Επομένως, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή κατά την οδήγηση. Η γήρανση των ελαστικών είναι επίσης ένα σημάδι. Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος έκρηξης ελαστικών, προσπαθούμε να το αντικαταστήσουμε εκ των προτέρων.

Εκτός από τη γήρανση,Ελαστικά OTR are also subject to natural wear. Therefore, the tires of the factory will mark the wear limit on the sidewall before leaving the factory to indicate the real-time wear status of this tire. For tires without wear marks, we can also use calipers to measure. Generally, Ελαστικά OTR with a groove depth of less than 1.6 mm can no longer be used because the drainage performance and puncture resistance of the tire will be greatly reduced at this time.
Η ζωή ενόςΕλαστικά OTRέχει ακόμη να κάνει με το αν χρησιμοποιείται κανονικά ή όχι. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα ελαστικά είναι πάντα κάτω από το κανονικόΕλαστικά OTRπίεση, πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή πίεση ελαστικών θα θάβει κρυμμένους κινδύνους για την ασφάλεια των ελαστικών. Αυτό που πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους δεν είναι να πιστέψει τι βλέπουν τα μάτια, τα επαγγελματικά όργανα πίεσης ελαστικών είναι ο τρόπος ανίχνευσης της πίεσης των ελαστικών.
Ένα ασφαλές ταξίδι είναι να οδηγείτε κάτω από το "πόδι". Ως σημείο επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του δρόμου, τα ελαστικά μεταφέρουν το αυτοκίνητο προς τα εμπρός επηρεάζοντας άμεσα την ασφάλεια και την απόδοση του αυτοκινήτου. Ελέγχετε και κάνετε συχνά τη συντήρηση των ελαστικών για να αποφύγετε προβλήματα πριν εμφανιστούν.